Derfor er det farligt at haste med strategien
Efter 1,5 år med hjemmearbejdspladser, forsamlingsforbud og restriktioner til højre og venstre er der flere opgaver, som vi har fundet lappeløsninger på. Måske er du, din ledelse og din organisation kommet bagud med strategiprocessen.
Men nu kan du/I langt om længe mødes fysisk igen, og tage fat på strategiarbejdet.
Men stop lige op engang. Selvom du og din organisation er bagud med den proces, må I ikke forcere den.
Du risikerer, at det ikke bliver en rigtig strategi
Du skal bruge den fornødne tid til at finde den rette strategi, retning og målsætning for virksomheden.
Ellers risikerer du, at det ikke er en rigtig strategi, du får lavet – men derimod blot en handlingsplan.
Det tager tid at lave en god, ambitiøs og levedygtig strategi, og den proces kan og må vi ikke speede op.
Undersøg markedet, kunderne og omverdenen grundigt
Det kan føles som om, at vi har spildt 1,5 år, og at vi er nødt til at skynde os videre, så vi kan komme i gang med udviklingen.
Men drop den tanke, for en forceret strategiproces resulterer blot i ringere kvalitet.
Derfor skal vi bruge tid på at lave grundige undersøgelser og analyser af markedet, kunderne og omverdenen, så vi får lavet den rigtige strategi.
Formentlig har markedet ændret sig betydeligt i løbet af det seneste 1,5 år. Der er alligevel sket rigtig meget, selvom vi mest har opholdt os på hjemmekontoret.
Det er meget sandsynligt, at der er kommet nye tendenser til. Vi er måske blevet mere klimabevidste, har et større fokus på bæredygtighed, mangfoldighed og sundhed.
Hvis du ikke bruger tid til at undersøge markedet grundigt, så bliver strategien ikke tidssvarende og tilpasset efter den virkelighed, som vi står i nu, og du risikerer, at du i sidste ende står med et resultat, som du ikke kan bruge til noget særligt.
Kender du forskel på handlingsplan og strategiplan? Vil du sikre dig, at du får skabt grundighed i processen og et godt forarbejde, så tag gerne fat i os. Vores modeller skaber grundighed og fremdrift.